Nyheder

Virtual Reality i undervisningen på Business College Syd er en succes

Virtual Reality i undervisningen på Business College Syd er en succes

Virtual Reality (VR) i undervisningen på Business College Syd er en succes, viser en evaluering af initiativet med indførelse af cutting edge teknologier, som blev lanceret for et halvt år siden. En undersøgelse blandt elever og deres arbejdsgivere viser, at den viden og de værktøjer, som de får på skolen, anvender de hjemme i virksomheden.  

VR er en del af undervisningen for alle handels-, kontor og detailelever på den landsdækkende handelskostskole Mommark, som er en del af Business College Syd i Sønderborg.

Med et 360 graders kamera, et par VR-briller på og en kontroller i hver hånd kan eleverne lære om og træne bl.a. markedsføring, salg, træning, kundeservice og præsentationsteknik på denne helt nye måde. Fx kan elever med et 360 graders kamera optage sig selv og kunden når de træner personlige salg. Eleverne kan også med udgangspunkt i cases fra virksomheder, som er langt fremme med VR, lære om at anvende teknologien til fx produktdemonstration. Endvidere lærer de selv at producere VR videoer til markedsføring.

Teknologien og ekspertisen i VR stilles til rådighed af oplevelsesparken Universe, som Business College Syd har indgået et samarbejde med om at give de studerende digitale læringsmuligheder og erfaringer.

”Målet er at tilbyde eleverne – og derigennem deres praktikvirksomheder - de digitale kompetencer, der klæder eleverne på til at håndtere den teknologiske udvikling og matche de kompetencer, arbejdsmarkedet efterspørger nu og i fremtiden” fortæller Helle Guldhammer Kristensen, Business College Syds vicedirektør på Mommark.

Bente Thomsen, projektleder hos Business College Syd, tilføjer ”VR udvider desuden antallet af måder hvorpå de studerende møder og arbejder med stoffet. Det gavner læringen, især for de studerende, for hvem det at lægge læsestoffet til side og sanse med øjne, øre og hænder nogen gange er den bedste måde at lære nyt på”.

Alle virksomheder i Danmark med kontor-, handels- og detailelever kan sende dem på skoleophold i Mommark. Kontakt uddannelsessekretær Heidi B. Svedborg på 7340 7925 eller hs@bcsyd.dk for mere information.

Kontakt Mette B. Riis på tlf. 7340 7915 eller mbr@bcsyd.dk for at høre mere om Business College Syds tiltag med inddragelse af VR i kurser og efteruddannelse i efteråret.