Nyheder
Gitte skiftede spor til en elevplads

Gitte skiftede spor til en elevplads

Gitte Becker Hansen ville gerne i gang med en ny uddannelse. Hun har taget en EUX på Business College Syd og er nu administrativ elev hos Landbrugsstyrelsen i Augustenborg.

Efter sytten år som dagplejemor og en uddannelse som automatikmekaniker, der ligger endnu længere tilbage, ville Gitte gerne i gang med en ny uddannelse og job inden for kontor. Hun har derfor taget en EUX på Business College Syd, hvor hun efter bare 2 års undervisning er i gang med sin elevtid som administrativ medarbejder hos Landbrugsstyrelsen.

Det har været rigtig godt, at jeg med to år på skolebænken kan komme ud som elev. Nu jeg elev hos Landbrugsstyrelsen, hvor jeg får en voksenelev-løn, så det kan fint hænge sammen for os som familie”, siger Gitte.

Til januar starter der nye hold op for EUD og EUX på Business College Syd, som er en rigtig god vej ud i erhvervslivet, mens EUX også åbner døren til videreuddannelse eller en elevplads i udlandet.

”En EUD-uddannelse er en vej til job i detail- eller handelsbranchen, som man kan læse på 2,5 – 3 år alt efter ens udgangspunkt. En EUX tager 3½-4 år. Først 1½-2 år på skole og herefter kan man blive elev indenfor detail, handel eller kontor (varighed 2 år) eller man kan læse videre på en række videregående uddannelser, som en EUX giver adgang til”, fortæller Brian Kaslund, uddannelseskonsulent på Business College Syd og fortsætter: ”Jeg er rigtig glad for, at vi har den her mulighed for at tilbyde unge og knap så unge at få en erhvervsuddannelse, hvor de kommer ud i erhvervslivet, for der er brug for dem, eller de kan videreuddanne sig.”

Gitte er rigtig glad for sit valg om at skifte spor og tage en EUX for at nå derhen. ”På skolen har vi haft fag som afsætning, matematik, it, organisation, økonomi og innovation, og vi bliver rustet til de forventninger, der er til vores kompetencer på en arbejdsplads. Jeg har brugt mange af fagene i min elevtid allerede, så det man lærer på skolen, kan man også bruge ude i erhvervslivet”, siger Gitte.

Der er optag til uddannelserne EUD og EUX på Business College Syd nu med start den 16. januar 2020 eller august 2020. Der er åbent hus på EUD & EUX Business den 20. januar.

Tilmeld dig Nyhedsbrevet


* skal udfyldes