Nyheder
Lige nu spekulerer en del unge

Lige nu spekulerer en del unge

Vi begynder med en fælles en introduktion om vores studieretninger, hvor det er vigtigt at pointere at fag og studieretninger er sammensat således, at man bagefter kan læse alt lige fra statskundskab og cand.merc. til psykologi, sygeplejerske og lærer.

Finder man ud af, at man vil ind på et studie med helt særlige adgangskrav, kan man heldigvis altid efter gymnasiet på kort tid supplere med et niveau i et fag. I løbet af aftenen vil vi vise eksempler på Det Blå Gymnasiums levende og aktive studiemiljø, og man kan møde flere forskellige elevudvalg som fx elevrådet, festudvalget og SOME samt skolens ambassadørkorps, der tager ud på de lokale folkeskoler for at tale om Det Blå Gymnasium. Vores elever kan utrolig meget inden for alle områder, og de får lov til det, fordi vi møder dem med en grundlæggende tillid på gymnasiet.

Ud over gymnasieelever kan man selvfølgelig også møde undervisere, der bl.a. fortæller om de nye fag samt skolens studievejleder, der gerne svarer på spørgsmål og hjælper med at skabe overblik over gymnasiet. I elevkælderen serverer elever fra vores elevudvalg kaffe og kage, og samtidig er der mulighed for at få en snak om undervisningen og de sociale aktiviteter på skolen.

Med Åbent hus viser vi såvel det faglige og det sociale miljø frem samt de fysiske rammer, derfor vil der være rundvisning af elever efter en fælles velkomst i auditoriet af ledelsen.

Til Åbent hus kan interesserede også høre om gymnasiets sproglige fag og internationale tilbud. Den sproglige studieretning International Business indeholder en studietur til fx Kina eller USA i efteråret af 3.g, mens der på studieretningen International Communication er to studieture til Europa, hvor eleverne rejser med deres 2. fremmedsprog til enten Tyskland eller Spanien. Her besøger de bl.a. virksomheder og de skal kommunikere på fremmedsprog. På den måde får de nye gloser ind under huden, når de skal begå sig i det fremmede land.

Valg af ungdomsuddannelse hænger selvfølgelig sammen med, hvad man drømmer om at blive.  Men selvom man starter på gymnasiet efter sommerferien, behøver man ikke have et endeligt svar parat, beroliger studievejleder Berit Johansen: - I løbet af gymnasietiden bliver eleverne vejledt og præsenteret for forskellige muligheder. Fx er nogle klasser adopteret af en lokal virksomhed, hvor klasse og virksomhed jævnligt mødes for at samarbejde om projekter m.m. På den måde får eleverne øjnene op for, hvordan deres viden kan bruges i praksis.

Tilmeld dig Nyhedsbrevet


* skal udfyldes