Nyheder
Skift spor fra studenterhue til elevplads

Skift spor fra studenterhue til elevplads

Færdig med gymnasiet og hvad skal der så ske? For nogen er det rigtige valg at gå i en anden retning og tage en handelsuddannelse, og der er huen en fordel. Man kan godt være gået ud af gymnasiet og tænkt at det måske ikke er den rigtige vej, og måske skal jeg noget andet end på universitetet og læse en lang videregående uddannelse.

17 elever har i juni gennemført EUD Student på Business College Syd og heraf har 14 allerede fået en elevplads inden for kontor, butik eller handel. ”EUD Student er et rigtig godt tilbud til de unge mennesker, der ønsker at skifte en videregående uddannelse ud med en praktikplads i en virksomhed. Eleverne kommer hurtigt videre til et arbejde i erhvervslivet, hvor mulighederne for at gøre karriere er mange", udtaler uddannelseschef Lars Boes Jørgensen

Med en EUD Student har man mulighed for at læse en handelsuddannelse med et grundforløb, der kun varer 10 uger, så man hurtigt kan komme ud i det ”virkelige” liv og blive elev i en butik, på kontor eller i en anden virksomhed. Er man student fra STX, HTX eller HF varer EUD Student 10 uger mens man som HHX-student kan nøjes med 5 uger fordi man allerede har haft fag som afsætning og virksomhedsøkonomi.

5 elever fortæller om deres forløb fra EUD student til elevplads:

Sophie, 21 år, HHX-student
Jeg interesserer mig meget for tøj og mode og kan godt lide at yde en god service, derfor glæder jeg mig til at skulle begynde på min praktikplads hos Jutta Sko, hvor jeg kan kombinere det hele. Jeg drømmer om at blive leder i en butik og måske blive kørende sælger på et tidspunkt.

Mette, 25 år, HHX-student og ergoterapeut
Jeg fik lyst til at prøve noget andet og har derfor søgt og fået en praktikplads hos Landbrugsstyrelsen. Det er et krav til uddannelsen, at jeg gennemfører 5 uger med uddannelsesspecifikke fag før jeg begynder hos Landbrugsstyrelsen. Det har været super at få genopfrisket nogle færdigheder inden jeg for alvor begynder på en ny uddannelse.

Signe, 27 år, STX-student og serviceøkonom

Jeg tilmeldte mig EUD Student fordi uddannelsen er kort og SU-berettiget og samtidig giver mulighed for et spændende job. Jeg har været så heldig at få en elevplads som lægesekretær på Sygehus Sønderjylland og det glæder jeg mig meget til.

Anita, 32 år, HF-student og SOSA
Jeg gik ned med stress som social- og sundhedsassistent og synes ikke jeg havde mere at give i plejesektoren. Der skulle ske noget nyt, så jeg har valgt at skifte spor og har fået praktikplads i administrationen på Danfoss. Det er fedt at kunne komme hurtigt videre med det man gerne vil.

Jesper, 28 år, STX-student
Jeg har læst på en videregående uddannelse i mange år med det mål at blive gymnasielærer, men jeg kunne ikke længere se mig selv i den rolle. Efter sommerferien begynder jeg som elev i en statslig virksomhed i København og her glæder jeg mig meget til at være en del af en arbejdsplads med kolleger og alt hvad dertil hører. 


Tilmeld dig Nyhedsbrevet


* skal udfyldes